2015.04.25. 09:40 a Zokosutazoo

Róma, London, Párizs, dehogy: top no. 1: Belgrád

1325931-Belgrade-Belgrade.jpg

„Róma, London, Párizs? Ugye maga nem normális?” – Rémlik az örökzöld sanzon megboldogult rendszeridegen Ibolya nénikéd Hungária hamis-pezsgős béééééégetésében a helyi művelődési ház munkaszombati estjéről Megmondta már az öreglány is: járjon Európa kultúrszentélyeibe, top10-es világvárosaiba, vagy akárcsak a napfényes Toszkánába, a giccses Velencébe, a bulizós Barcelonába, a sörfesztiválos Münchenbe a csóró multititkárnő a suzukis barátjával, a 28 évesen még állásnélküli jogász-bölcsész alterállat, és vigyék magukkal az Ostoros családot Alsőszögödről, meg az összes további megalúzert.

Róma, London, Párizs top no. 1: Belgrád 

„Róma, London, Párizs? Ugye maga nem normális?” – Rémlik az örökzöld sanzon megboldogult rendszeridegen Ibolya nénikéd Hungária hamis-pezsgős béééééégetésében a helyi művelődési ház munkaszombati estjéről Megmondta már az öreglány is: járjon Európa kultúrszentélyeibe, top10-es világvárosaiba, vagy akárcsak a napfényes Toszkánába, a giccses Velencébe, a bulizós Barcelonába, a sörfesztiválos Münchenbe a csóró multititkárnő a suzukis barátjával, a 28 évesen még állásnélküli jogász-bölcsész alterállat, és vigyék magukkal az Ostoros családot Alsőszögödről, meg az összes további megalúzert.

A Zokosutazó, egy igazi trendycool bankár/ tanácsadó/ kardioógus ralphlaurenpolós volvós srác tesz a szánalmas tömegízlésre, idén nyáron kinézi magának a legegzotikusabb, ismerősnek, de ugyanakkor kalandosnak és macsónak ígérkező igazi dél-kelet-európai buli capitalt: irány Belgrád!

1325931-Belgrade-Belgrade.jpg

 

Jó-jó, el kell ismerni, hogy volt ránk némi hatással, hogy a Lonely Planet Európa Buli fővárosa – 2014 címmel hirdeti a volt Nándorfehérvárt, és hát lehetetlen ellenállni Tom barátunk (mint később kiderül virtuális) szerb kollégái („guys, this place is called the sillicon valley”) és kolléganői („these e-mail attachment photos about my tidds can’t reflect how much I look forward seeing you here”) invitálásának.

(Zárójelben: ők egy profi osztrák-globális takarékszövetkezet kiválóan képzett és fizetett munkatársai. Hiába ott is csak a munkahelyi szex megy, meg a bónuszok.)

Egyből teszünk is egy filozofikus felfedezést: korunk utazásait már nem a Világörökség része cím, sokkal inkább az olcsón-pinát-piát ajánlás mozgatja.

És hát a sokkal kijózanítóbb tanulság: Belgrád egyszerűen REMÉNYTELEN. Hopeless, még ha topless. Valójában ez a város véres versenyben van Európa legrondább és legérdektelenebb fővárosa címéért. Bukaresttel és Tiranával küzdenek, fej-fej mellett - miközben mindenki, mindenhol remekül szórakozik.

Nightlife-in-Belgrade.jpg

Na de erről kicsit később, először is oda kell jutnunk valahogy.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://azokosutazoo.blog.hu/api/trackback/id/tr405876065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása