2023.05.17. 10:24 a Zokosutazoo

Vitriolos utazási anti-bakancslista

Amilyen szellemes a magyar nyelv az angol bucket-list = bakancslista kifejezés átültetésében, annyire közhelyes honfitársaink elképzelése az utazási top listák, az egyszer-az-életben-csakazértis-megcsinálom úticélok és élmények felsorolásában. Beleértve saját magamat is. Épp ezért hangzatos ellen-listával, egy utazási antitézissel készültem: 7 dolog, amit a saját tapasztalatom alapján semmiképp nem ajánlok, nem is csinálnék (újra).

Szólj hozzá!

Címkék: Maldív Balaton Utazás Bakancslista Helly Hansen


2016.03.29. 16:10 a Zokosutazoo

Epilógus: Épül a nemzeti termelőipar - Havanna 5.

szivar_rum.jpg

Miért nem hallunk sodró lendületű, őszinte kubai útibeszámolókat? A havannai élményekkel az a legnagyobb baj, hogy nem lehet őket megosztani. Mit mondasz a feleségednek az üzleti útról? Mit hazudsz a kollégáidnak remegő kezedről és koktélmániádról? Milyen ajándékot hozol onnan a kölyköknek? Hogy magyarázod meg a szeretődnek, hogy már őt sem, csakis a kávébarna kerek seggeket kívánod?

Szólj hozzá!


2016.03.29. 09:09 a Zokosutazoo

Sexy beach/bitch - Havanna 4.

nyanya_2.png

Havannában is virrad már, zárnak a bárok. Carlosék neonszinű lepukkant Ladájában száguldozunk, a hátsó ülésen három forróbugyis gyönyörűség, formásak, okosak, egyetemisták, még angolul is beszélnek, és már azelőtt megkopasztottak minket, hogy bármi is történt volna. A casa particolar felé kanyarodva körkörös zseblámpa mozdulatsor vet véget a furikázásnak. Két közeg és egy titkosrendőr kapott el minket, irgalmatlan pörlekedés és dulakodás kezdődik.

Szólj hozzá!


2016.03.28. 09:08 a Zokosutazoo

Egzisztencialista koktélkultúra - Havanna 3.

 

kuba-oldtimer-5.jpg

Ekkorra már teljesen elbódultunk, kijött az ego mindenkiből, sebezhetetlennek éreztük magunkat és kettéváltunk. Dottore és Polgármester úr fogott egy privát sofőrt Barbie-rózsaszín oldtimer kabrió Cadillac-kel, és eltűntek a tenger ostromolta, szovjet tervezők remekbeszabott épületeivel szétcseszett Ocean Drive-on a Tropicana mulató irányába. Olcsó, rövid fuvar lehetett, mert mint látni fogjuk tök részegen a 200 kilométerre lévő Varaderon kötöttek ki.

Szólj hozzá!


2016.03.26. 17:42 a Zokosutazoo

Castro halott - Havanna 2.

isten_hozta.png

A kubai főváros Janus arcát mutatja tiszteletünkre. Stílusos koloniális szállóban fogyasztjuk a bőséges reggelit, de internet nincs. 5 csillag, ám a szobát átjáró doh- és májkrém-szag etalon szex-ölő. Szomszédságunkban a washingtonit másoló Capitoliumot már részben felújították, mellette azért egy vagonokból és mozdonyokból álló vasúti roncstemető jelzi a mérhetetlen igénytelenséget. A spanyol barokk és századforduló amerikai villái egymás szomszédságában büszkélkednek-máladoznak. Az ötvenes évek detroitjának ékkövei, oldtimer chevik és dodge-ok mindenütt.

Szólj hozzá!


2016.03.26. 17:03 a Zokosutazoo

Papa, hol van Montreál? Kubában kisfiam! - Havanna 1.

bodegita.jpg

Régi vágyam a Karib-tenger legelső civilizációjának, az egyetlen kulturálisan is érdekes amerikai szigetnek, eme Castro-kultuszba oltott elfeledett amerikai maffiaparadicsomnak, a koktél, szivar hazájának, Hemingway megihletőjének a meglátogatása.Legutóbb csernusdoktornak fedtem fel, de most világgá kiáltom: én nem (csak) a ki tud több kreol puncit levarrni versenyben szeretnék minél jobb eredményt elérni.

Szólj hozzá!


2015.04.29. 09:00 a Zokosutazoo

Toklásszal a seggben - újra itthon - Belgrád 7.

hatar sor.jpg

Végre együtt a csapat, ki három óra, ki három perc alvás után készül a visszaútra. A másnapos-részeg vezetésben az a jó, hogy valahogy kiemel az idő és tér lehangoló sivárságából. Suhanunk a halálúton, visz minket haza a pici lelkiismeret furdalás, 48 óra a városlátogatásnak álcázott legigénytelenebb férfiúi röfögésből, megmagyarázhatatlan. De ‘ácsi, mi ez a furcsa kézzel irt figyelmeztető cetli 30 km-re a határtól az egyik táblára ragasztva-málladozva: „3 óra várakozás”.

Szólj hozzá!


2015.04.28. 08:00 a Zokosutazoo

Pirneralma meg a körforgalom - Belgrád 6.

sarga cicik.jpg

Ha lejárt a belgrádi látogatásra szánt 48 óra (ebből 47 óra szigorú ivászat), akkor a legfőbb ideje hazaindulni. Na de hol hagytuk a narrátort, aggódnak némi malirral a többiek az ehetetlen szállodai reggeli mellett? Utoljára egy nightclubban látták, amint a táncoslányok és vendégek legnagyobb megrökönyödésére rúdra pattant, és azt hitte bőrtalpú mokaszinja majd megtartja a fejen lefele forgásnál, mint ahogy azt valami harmadosztályú szoftpornóban látta pirneralmától.

Szólj hozzá!


2015.04.27. 09:15 a Zokosutazoo

Hosszú lábak éjszakája - bulifőváros - Belgrád 5.

lab.jpg

Íme a tapasztalati tények: az éjszakában egy kicsit is okésabb étteremben, pubban, bárban, diszkóban megjelenő 18-45 év között nők esetén: 10-ből 7-nek szilikon cicije van. 10-ből kilenc minimum olyan 13 centis etalon tűsarkú cipőkreálmányban jár, hogy egyből megérted, vajon az internetes szexpartner oldalak árlistáján miért van külön tétel a cipő és lábfétisre. És 10-ből 8-nak 110 centinél hosszabb, szépen kisportolt lába van.

Szólj hozzá!


2015.04.26. 12:00 a Zokosutazoo

Csevap és szilikon - Belgrád 4.

hid belgrad.jpg

Kezdjük az ennivalókkal. Érdekes módon falatozó, menza, étterem számtalan hívogat. Az étlap, a kínálat, maguk a kompozíciók, ízek viszont még a 10 évvel ezelőtti Budapestet idézik: ez bizony elég nagy sértés. És hát csoró egyetemistaként, félállású biciklifutárként, wichmannban alkoholizáló megnemértett iróként és gumi nélkül szexelő mezitláb koszostalpú szőröshonaljú bölcséslányként lehet verni a nyálunkat a westbalkánban, vagy valamelyik romkocsmában, hogy milyen trendi a bobanmarkovics, a csevapcsicsa meg a sopszka.

 

Szólj hozzá!


2015.04.26. 11:00 a Zokosutazoo

Lopós romalurkók és városnézés - Belgrád 3.

06_belgrad.jpg

Belgrádhoz közeledve ne várjuk, hogy a táj hirtelen mályva mediterránba fordulása, az előbukkanó mondatakasztó panoráma, vagy amolyan dél-szláv világváros semmihez nem hasonlítható feelingje ejt majd rabul minket. Ez valójában a vad balkán egyik elő-szekér-városa. Mi sem mutatja jobban, hogy a piros lámpánál szélvédőmosó roma tinédzserek ugyan széjjelrebbennek, amikor sofőr-Tom-unk vadul kalimpálni kezd az ablaktörlővel, de közben két évvel fiatalabb testvéreik a pillanatnyi hangzavart és bonyodalmat kihasználva már felpattintották az Opel hátsó csomagtartóját, és épp Bob menő négykeréken guruló samsonite fényes fémszerű bőröndjét próbálják belőle kiemelni.

Szólj hozzá!


2015.04.26. 10:00 a Zokosutazoo

Suhanunk a tájon - Belgrád 2.

top_gun woman.jpg

Kézenfekvő. Sima ügy. Már a Googlemaps és Michelin útvonaltervező is megmonnya’: egyenes az út délnek, a Kunság és Bánság után bevesszük Nándorfehérvárt, idióta-biztos navigálás, majdnem végig autópálya, 4 óra maximum. Hát talán ha a bank privátjet-jével utaztunk volna, de az sajnos foglalt volt, a nyugdíjba készülő vezér tartott rajta ?melyik playmate-celeb franciázik jobban? versenyt. Marad a Silveredge csomaggal felszerelt vállalati Opel – ne kérdezd mit jelent az extra, mert a verda 87 lóerős max, szerintem nincs is 5. sebessége, és mintha a kesztyűtartó is csak virtuális díszítés lenne benne, mert nem nyitható.

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása